HipHopHuis

Het HipHopHuis bestaat sinds 2002 en is opgericht om een thuishaven te bieden aan hiphop liefhebbers uit Rotterdam en omstreken.


 

 
Vraag

Het HipHopHuis is de thuishaven voor hiphopliefhebbers uit Rotterdam en omstreken. De community bestaat uit energieke en creatieve jongeren die zich dagelijks bezighouden met hiphopmuziek, -dans of street art. Het HipHopHuis biedt hen een plek voor culturele en persoonlijke groei.

De missie van het HipHopHuis is: de wereld veranderen met HipHop. De missing link in cultureel Rotterdam, waar hiphop de grootste jongerencultuur is. Het programma is te verdelen in drie hoofdlijnen: Lessen en cursussen, projecten voor talent en community events.

Als Marketing manager van het HipHophuis (2017 - 2020) adviseer ik over al het contact met hen leden. Onderzoek ik hoe het HipHophuis meer cursisten kan bereiken en meet ik of zij tevreden zijn. Ik draag er aan bij dat de missie van het HipHopHuis voor de komende jaren bereikt kan worden en adviseer de algemeen directeur strategisch.

 

Resultaat

  • Marketingbeleid & communicatie ontwikkelt en g eimplementeerd

  • Campagnes en jaarplanningen ontwikkelt en gecoördineerd

  • Coordinatie wekelijkse content Social media kanalen

  • Creatieve samenwerkingen met o.a.
    Almost Modern / Franky Sticks / IBE Festival / Ruud Baan & Isis Vaandrager / Jawgem / Khalid Amakran / Koala Koncepts / Marvin Bruin

  • Media samenwerkingen met o .a. AD / Gemeente Rotterdam / IFFR / Kunstbende / Kunsthal / Museum Rotterdam / Serato / Tegenlicht /
    TENT Rotterdam / Urban dansdagen / Volkskrant / Voordekunst

Testimonial

Door de komst van een nieuwe marketing medewerker en ook daar financieel in te investeren zien we een gestage groei in ons bereik op social media. Op Facebook groeiden we 8.000 naar ruim 10.000 likes en op Instagram van 4.000 naar ruim 6.000 volgers.

— HipHopHuis Jaarverslag 2017

Selected Works

BeeldgeneratieCreative Producing

Green Vibrations FestivalCreative Producing

HipHopHuisMarketing & Communication

Museum Boijmans van BeuningenMarketing & Communication

The FemDemCreative Producing

WAVESCreative Producing